Back To YesterADs
Οι κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο φοιτητές θέτουν σε λειτουργία ραδιοσταθμό ισχύος 250 βατ που ακούγεται σε όλη την Αττική. Όλη η Αθήνα ακούει την ελεύθερη φωνή του σταθμού «εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο, Λαέ της Αθήνας δείξε τη δύναμή σου. Κατέβα στο δρόμο. Καλούμε όλες τις αντιδικτατορικές – αντιστασιακές δυνάμεις να αγωνιστούν μαζί. Ή τώρα ή ποτέ». Στις 2.30 το πρωί τα τανκ βρίσκονται έξω από το Πολυτεχνείο. Χιλιάδες φοιτητές γαντζωμένοι στα κάγκελα έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο φωνάζοντας στους στρατιώτες «Μη μας σκοτώνετε. Είσαστε αδέλφια μας». Στις 2:45 αιφνιδιαστικά ένα τανκ κατεδαφίζει την πύλη και δυνάμεις των ΛΟΚ εισβάλουν καταδιώκοντας τους φοιτητές που προσπαθούν να ξεφύγουν. Η κυβέρνηση Μαρκεζίνη κηρύσσει και πάλι το στρατιωτικό νόμο ενώ ο ίδιος τελειώνει το διάγγελμά του με τα λόγια «Ο εχθρός δεν θα περάσει».

Alternative content

Get Adobe Flash player

Θρηνεί η Γαλλία τον ηγέτη της

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο πρόεδρος της Γαλλίας και Στρατηγός, Σαρλ Ντε Γκολ. Μέγας στόχος του υπήρξε η δημιουργία μιας ανεξάρτητης Ευρώπης υπό την ηγεσία της Γαλλίας. Η Ντέιλι Εξπρές έγραψε ότι δεν υπήρξε άλλος ισάξιός του από την εποχή του Μεγάλου Ναπολέοντα.

Πιετά πια με τους βανδαλισμούς

Η Πιετά (Έλεος στα ελληνικά), το αριστούργημα του Μιχαήλ Άγγελου, το οποίο εκτίθεται στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου της Ρώμης δέχτηκε επίθεση από έναν Ούγγρο μετανάστη ονομαζόμενο Λάζλο Τοστ, ο οποίος έσπασε με σφυρί το ένα της χέρι. Οι λόγοι της ενέργειάς του παραμένουν άγνωστοι.

Ούτε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας

Οι επιζώντες του αεροπορικού ατυχήματος της 13 Οκτωβρίου αναγκάστηκαν να τρέφονται με τα πτώματα των νεκρών συντρόφων τους. Μπροστά στον κίνδυνο του θανάτου παραμέρισαν τις θρησκευτικές προκαταλήψεις τους και τους ενδοιασμούς τους.

Θρύλος με τα όλα του και με τα νταμπλ του

3 πρωταθλήματα και 2 νταμπλ την τριετία 73-75 για την ομάδα του Γουλανδρή που αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Λάκη Πετρόπουλου. Θυμίζουμε ότι τη σεζόν 73-74 πέτυχε 102 τέρματα το οποίο αποτελεί ρεκόρ για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Μποξ... Όφις

Με θέμα την ιστορία του Ρόκυ Μπαλμπόα, ενός πυγμάχου που ζει στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. και ο οποίος επιλέγεται από τον πρωταθλητή βαρέων βαρών Απόλο Κριντ για έναν μεταξύ τους αγώνα επίδειξης, βγαίνει στις αίθουσες η φιλόδοξη προοσπάθεια του Σιλβέστερ Σταλόνε.

Και η μόδα δεν σταματάει πουθενά…

Νέοι ή όσοι αισθάνονται νέοι κυκλοφορούν πλέον με τα παντελόνια "καμπάνα". Μην πάει ο νους σας σε εκκλησιαστικά παντελόνια, αλλά στη νέα μόδα που αναγκάζει τους πάντες να την ακολουθήσουν.

Βατερλώ… μία τεράστια νίκη

Από χθες το βράδυ το Βατερλώ (Waterloo) δεν θα σημαίνει μόνο μία μεγάλη ήττα, αλλά και μια τεράστια νίκη. Στην κατάμεστη αίθουσα Δε Ντομ στο παραλιακό Μπράιτον της Αγγλίας οι ABBΑ κέρδισαν την πρώτη θέση στο 19ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Alternative content

Get Adobe Flash player

01:56
Value: Minimum: Maximum: Duration: 258.192 | Current Time:
Bytes Total: 14027348 | Start Bytes: 213893.80413026 | Bytes Loaded: 2885010
Player state: 1

Alternative content

Get Adobe Flash player